I Lørdags holdt vi 140 års fødselsdag, for 12. august blev jeg 70 år, og til januar bliver min mand 70 år, og da vi til februar skal holde guldbryllup, slog vi vores fødselsdage sammen. De sidste dage før festen, fulgte vi meget med i vejrudsigterne, og de var meget dårlige. Hele sommeren har vi snakket om, hvad vi gjorde, hvis det blev alt for varmt, men nu så det ud til absolut ikke at blive et problem med varmen, desværre tvært i mod. Så først på ugen begyndte vi at tænke på at lave en plan B. Vi købte et partytelt, det kunne forhåbentlig få solen frem.  Jeg kan godt lide at planlægge fester, at få ideer til bordkort, borddækning og blomster, ja generelt at lave udsmykning. Torsdag mødtes jeg så med min datter oppe hos blomsterhandleren, for hun havde lovet at lave borddekorationerne.

Jeg syntes dekorationerne blev flotte. Vi kom muslingeskaller i bunden af glassene for at gøre dem lidt maritime, fordi festen startede med brunch på Gilleleje Badehotel. Teltet blev rejst og fredag pyntede jeg det op med grene og flag i det mest forrygende vejr, var næsten bange for, at teltet fløj væk.

Efter en meget travl lørdag morgen, hvor vi gjorde de sidste forberedelser til at komme hjem med 20 gæster til drinks og senere grill middag, sad jeg lige og nød solen på Badehotellets terrasse. Dejligt lige at gearer lidt ned, før gæsterne kom myldrende.

Det var en fin brunch og et meget sødt personale, det har også fungeret godt under hele planlægningen, så Gilleleje Badehotel kan varmt anbefales. Bordkortene, som jeg havde lavet, fulgt det maretime med små ankre.

Alt stod klart i teltet derhjemme, og solen skinnede ned på os, hvor følte jeg mig heldig.  Jeg havde sat navne på alle glas, så man hele tiden kunne finde sit glas (gav meget lille opvask). Alle drikkevarer var blev sat på et bord, og min kære mand skænkede op til alle. Så fik de at vide, at fra nu af måtte de selv fylde op, og vi ville sørge for at komme med nye flasker. Det fungerede perfekt. Vores datter og familie havde lavet denne Tip en 13´er,

som gæsterne havde udfyldt til brunchen. Da de havde rettet den herhjemme, så kom manden og jeg i gang sammen med at finde ud af resultaterne. Vi kastede petanque kugler. Hvem er bedst til at finde vej? Her skulle vi guide en gæst, der havde bind for øjnene, gennem en forhindringsbane. Så blev der lagt mini puslespil. Hvem har det største ordforråd? Her fik vi et stykke papir med tre nye ord fra nudansk ordbog. Et meget sjovt indslag, men det har også været et stort arbejde at lave det. Festen sluttede først kl. 23, da var fruen godt nok også træt.

Sønnen og barnebarnet overnattede, så vi havde dejlig hjælp til oprydningen. Så allerede kl.11.30 var hus og have ryddet totalt op – skønt. Jeg følte mig helt tom inden i efter så lang tid med megen flytning og fest forberedelser, nu havde jeg bare fri, der var ikke noget,  jeg skulle lave, mærkeligt men skønt. Om et par måneder fortsætter jeg så med forberedelserne af guldbrylluppet, men det bliver først efter en meget lang ferie.

Hav det godt så længe.

 

6 tanker om “Så har der været fest!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.