I det skønneste vejr var jeg forleden i Helsingør i tre timer. Grunden til, at det lige blev tre timer var, at vi parkerede i p-huset, hvor der var dejlig køligt, men hvor der er 3 timers parkering. Vi skulle bare have en frokost, men det blev en lidt længere tur. Første stop for at få noget koldt blev på Axeltorv, hvor der var fyldt godt op med turister. I Helsingør er det en stor fordel, hvis man kan lide svenskere, for dem er der flest af, men jeg synes også, de altid er flinke og i godt humør, og så er det da dejligt, at de tager her over og bruger penge . På Axeltorv står Mindebrønden med Erik af Pommeren,  som skuer ud over torvet og alle restauranterne.

Fra Axeltorv gik det ned forbi Danserindebrønden, der er en af Rudolph Tegners  skulpturer, som jeg synes er meget smuk, og den står omgivet af blomster på hjørnet af Kronborgvej og Allegade. Vores mål var lystbådehavnen for at få fisk til fisk frokost.

Det var faktisk første gang, at jeg var i lystbådehavnen i Helsingør, og der er rigtig hyggeligt med masser af både og en dejlig maritim stemning. Vi fandt frem til Kronborg Fiskehus, som efter sigende skulle have nordkystens bedste fiskefrikadeller, og ja de var gode, om de er de bedste, ved jeg ikke, har ikke smagt dem alle sammen, men gode var de. Det undrede os, at der var ret få mennesker vejret taget i betragtning, og at byen var fyldt med mennesker.

De har også humor, her kan du se brikken, man fik udleveret til at få at vide, når maden var klar. Noget meget positivt i min øjne er, at få et rigtig vinglas, det går jeg meget op i, og synes faktisk ikke en vin smager godt i et plastikglas. Hvis jeg på forhånd ved, at det er grimme glas, vælger jeg stedet fra.

Helsingør er også med på moden med Street Food, som er meget in lige for tiden. Vi nåede ikke derind, det må blive næste gang.

På kajen står en kæmpe fisk, som i løbet af sommeren 2014 blev bygget af den japanske kunstnergruppe Yodogawa Technique sammen med en flok frivillige i Helsingør. Som en kommentar til den omfattende forurening af uforgængeligt plastikaffald, der findes i verdenshavnene, rejste den store fisk i 2015 rundt i Øresundsregionen, men har siden stået på kajen ved kulturværftet. Fisken består af værdiløse efterladenskaber som benzindunke, havemøbler, en masse aflagt plastiklegetøj og meget andet. Ret spændende at studere og det virker tankevækkende at stå lige der med udsigt til gamle historiske bygninger og skibe, der stadig er fuldt bevaret og smukke.

En kop cappuccino i den spændende kulturhavn med udsigt til Kronborg, en god afslutning på tre dejlig timer.

Jeg håber, du også nyder sommeren. Hav det godt så længe.

4 tanker om “Så meget på tre timer i Helsingør!

  1. Helsingør er virkelig en dejlig by. Vi kommer der jævnligt og spiser enten i Street Food eller i Café Olai, hvor der altid er mange svenskere. Og nu er der jo snart Sundtoldsmarked (den 24/8). Det er et besøg værd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.