Jeg har været et par dage i Aarhus. Ideen til turen kom sidste søndag eftermiddag, og så kørte vi mandag morgen. Det er nogle år siden, jeg sidst har været i Aarhus, og jeg har altid syntes, at det var en spændende by. Normalt har jeg stormet rundt og set på seværdigheder som Aros, Den gamle by , Kvindemuseet og alle de andre ting, men denne gang havde jeg brug for, at det bare blev en dase tur, og det eneste jeg havde planlagt var at se Dokk1. Jeg har stadig en forkølelse, som jeg ikke kan slippe af med, så energien er noget mindre for tiden.

Dokk1 er Aarhus’ nye flotte varetegn. De siger selv, at det er på samme måde, som operaen er det for København. Det kan måske diskuteres, men det er et flot og spændende sted. Du finder Dokk1 på havnefronten og med sine 28.000 m2 er der skabt plads til mange funktioner bla. byens Hovedbibliotek, Borgerservice og cafe. Dokk1 er Aarhus’ ny kulturhus, så her foregår rigtig meget og er med sin centrale placering lige ved åens udmunding udset til at være det store bindeled mellem havet og byen.

Til trods for at Aarhus vrimler med cafeer og restauranter, har vi tit haft lidt svært ved at finde nogle gode steder at spise, så jeg var inde og google og fandt flere restauranter, der lød spændende. I latinerkvarteret på Mejlgade ligger restauranterne tæt og mange er ret billige. Vi prøvede først den franske Oli-Bistro, en super uprætentiøs restaurant med røde- og hvidternede duge på bordene. De har ingen spisekort eller vinkort , menuen står på en tavle, og der er meget få retter, men de er gode og til en utrolig billig pris, det samme er vinen. Jeg bestilte kalvekød i skiver, der lå oven på grov kartoffelmos, og så var der bagte rodfrugter til. Det var en dejlig krydret ret, den kostede kun 55 kr. og en flaske hvidvin 155 kr.

Andendagen spiste vi på “Den Rustikke”. De havde kun en 3 retters menu til kr. 195 kr., og der var så flere retter at vælge imellem. Jeg startede med kammusling på ravioli, hovedretten var spicy kylling med spændende tilbehør. Desserten lød speciel, det var pastinak is med bær. Alt var flot arrangeret, så det var meget spændende og lækker mad.

På Mejlgade  fandt vi også et sjovt lokalt sted “Mig & Ølsnedkeren” med happy hour. Der var stuvende fyldt i nogle gamle lokaler, hvor alt var købt i en genbrugsbutik, ja faktisk lignede det en genbrugsbutik, hvor man lige i det ene hjørne havde klampet en bar op. Men at bestille vin på et ølsted, det går ikke,  så fruen fik turens eneste øl. Jeg er absolut vindrikker, men en sjælden gang får jeg lyst til en kold øl.

Når vi kommer til Aarhus, har vi en tradition med at starte i Restaurant Mackies på hjørnet over for Domkirken. Det er et sjovt sted, og de har nogle skønne pizzaer, som man udtrykkelig få at vide skal spises med fingrene, man kan IKKE få gaffeltøj, og der er kolossalt meget fyld på pizzaen,. Det blev nogle hyggelige dage, der gav ny energi.

Hav det godt så længe.

 

4 tanker om “Sjove og spændende restauranter i Aarhus!

  1. Aarhus er spændende – der er masser af kultur og lækre caféer/restauranter. Vi kommer der jævnligt. Restaurant Grappa ved åen tror jeg også vil være noget for jer. Super lækkert sted. Før i tiden var Mackies et af vores favoritsteder, men sidste gang vi var derinde var det ikke samme gode kvalitet – synes vi. Men uanset hvad, så får man jo altid en oplevelse. Dejligt at læse dit blogindlæg om Aarhus.

  2. Det lyder som en rigtig spændende tur. Tak for inspiration til at prøve nogle af Aarhus’ spisesteder.
    Jeg håber, du snart bliver af med forkølelsen – jeg har selv været hårdt ramt i 13 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.