6a

“Skt. Dorothea dag” og hvorfor er så lige det interessant, jo af to grunde, for det første har hun lagt navn til den smukke blomst “Dorothea liljen” den gullig hvide blomst med grønne prikker, en sød forårsbebuder der står og nikker velkommen til foråret. Ifølge gammel overtro skulle både Vintergæk og Dorothea lilje gerne springe ud denne dag og dermed varsle et snarligt forår.

6b

Men som du kan se på billedet, er mine ikke ret langt fremme. Har du nogen, der er sprunget ud?

6

For det andet var Skt. Dorothea en kysk kristen kvinde, der led martyrdøden omkring år 300 på grund af sin tro. Hun nægtede at lade sig vie under henvisning til, at hun allerede var gift med Kristus. “Så bed ham sende dig blomster”, lød det hånligt fra den romerske forhørsdommer. Kort før sin henrettelse modtog hun roser og æbler fra en engel, og derfor afbildes hun altid med netop disse ting ved sin side.

4 tanker om “Skt. Dorothea Dag!

  1. Det var en spændende historie. Nej jeg har ingen Dorothea liljer. En lille frossen Erantis stikker hovedet op og for en forfrysning når sneen og hr. frost lægger sig oven på. Men det giver lidt forårs stemning at se dine billeder.

  2. Dette er vores ynglings blomst til marts for 55 år siden da jeg fik vores søn kom hans oldemor fra birkerød med toget med en kæmpe stor buket Dortehea liljer men jeg kendte ikke historien om blomsten tak Mona. og nej mine ligner dine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.