Jeg havde fået anbefalet Gartneriet Mortensen (Hillerødvejen 180, Gilleleje) af min datter, så der tog vi hen. Jeg blev meget begejstret, de havde et godt udvalg, og alle planterne så rigtig flotte ud, og som et ekstra plus var priserne ok. Vi kommer altid forbi, når vi kører hjem fra sommerhuset, men jeg har syntes, det så underligt ud, og troede bare det var et lille usselt sted, der lå nede i et hul, men der tog jeg godt nok fejl. Det var ret stort, hvad man ikke kunne se oppe fra vejen. Deres udvalg var også stort, og så har de brugt tid på at lave mange sjove indslag, så der var masser at se på udover planterne, som vi denne gang koncentrerede os mest om.
Jeg skulle have planter til drivhuset. Seks tomatplanter af forskellige sorter, fire agurkeplanter heraf en skole agurk og 3 normale agurker, peberfrugt planter, en Chili med middel styrke. Nogle år har mine chilier været alt for stærke, de har næsten taget livet af hele familien. De sidste par år har vi også haft netmeloner, de smager pragtfuldt, så selvom der kun kommer 4-5 meloner, nyder vi dem meget. Nu er vi så klar til at nyde at se alle planterne gro op, og at frugterne kommer frem og modnes, når det sker, så kommer der en skøn duft af tomater i drivhuset. Lige her i starten lugter der ret grimt, for plantesækkene er økologiske, og når vi klipper hul på dem, så stinker der i drivhuset, men den dårlige lugt forsvinder rimelig hurtigt.
Nu kan vi begynde at spise af salaten og radiserne. Når jeg tynder ud i radiserne, bruger jeg det i salaten med top og det hele, intet går til spilde, de er jo friske og smager fint. Når vi så begynder at spise af radiserne, laver jeg pesto af bladene, så den opskrift får du lige her.
- Pesto af radiseblade:
Top fra et bundt radiser. Ca. en god stor håndfuld.
2 spsk solsikkekerner eller mandler.
1 fed hakket hvidløg.
Olivenolie til det får den rette konsistens.
frisk citronsaft efter smag.
Smag til med salt.
Radisebladene vaskes og de største stilke sorteres fra.
Bland alle ingredienser og blend. Jeg bruger normalt stavblender eller minihakker.
Hav en dejlig søndag.
Det har jeg aldrig tænkt på, at radiseblade kan bruges til. Det må jeg da prøve….
Det er en god ide Randi rat at der ikke går noget til spilde.
Sikke et dejligt drivhus I har! Tak for både tip om gartneriet og opskrift på pesto af radiseblade – det ser meget spændende ud begge dele!
Jeg er også rigtig glad for mit drivhus det er hyggeligt og skønt når jeg kan høste.
Pesto af radiseblade lyder spændende – skal prøves.