I går gik turen til Tønder, så picnickurven blev pakket med kaffe og mad. Kaffen var til turen mod Tønder. Her fra Glücksburg er der 64 km., vi kørte på den tyske side og mødte ikke et eneste sted med borde og bænke, så lige før Tønder holdt vi bare ind og stod og fik kaffe med udsigt til alle vindmøllerne. Det er et utroligt fladt område, så man kan se meget langt.

Tønder er en gammel charmerende by med mange små brostensbelagte gader og hele 66 fredede huse. Den er Danmarks ældste købstad, der kan dateres helt tilbage til 1243. Mange af de smukke huse er fra 1600- og 1700-tallet og vidner på deres egen måde om byens betydningsfulde position som handelsby gennem tiden. Oprindelig var Tønder en havneby, men da digebyggeriet ved Vadehavet i 1550’erne tog fart, mistede byen sin direkte adgang til havet. Tønder er også en hyggelig by at shoppe i, men i går nøjedes vi med bare at gå gennem gågaden hen til torvet for at få en øl.

Når vi tager ind til Flensborg, synes vi, det vrimler med danskere, i går i Tønder var der næsten kun tyskere. Vejret var jo helt fantastisk, så de grønne områder trak i mig som f.eks. Skulpturhaven.

Jeg har ikke været i skulpturhaven før og blev godt nok også lidt skuffet, det var småt med skulpturerne. På hjemturen skulle vi have vores frokost, men vi kørte og kørte på den danske side, og heller ikke her kom der borde og bænke, så til sidst stoppede vi på en parkerings plads og stod der og spiste. Absolut ikke hyggeligt at stå og spise, mens bilerne drøner forbi, og selvfølgelig efter at have kørt 5 min mere kom turens eneste borde og bænke. Men ellers var det en dejlig dag. Har du lyst til at læse mere om Tønder, kan du gå ind på min danmarks-guide.dk, den er min evige dårlige samvitighed, for jeg får ikke arbejdet med den, men nogle byer er det da blevet til.

Hav en god sommerdag.

Mona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.