berlin-2014

Så skete det desværre igen, at ens radio kom med en nyhed, der gav gåsehud. Vi har nok alle tænkt, nej det kan ikke ske igen, at normale menneskers hyggelige samvær bliver mål for vanvittige  menneskers terror.

berlin-2014-jul

Jeg har været flere gange på juletur i Berlin, hvor der er rigtig mange store hyggelige julemarkeder, og vi har selvfølgelig også altid besøgt julemarkedet på Kurfürstendam, som ligger ved Berlins nok største shopping gade.

jul-berlin

kirke-berlin

På Kurfürstendamm ligger et af Berlins måske mest berømte vartegn Gedächtniskirche, hvor der nu kun er den 63 meter høje tårnruin tilbage af den oprindelige kirke. Gedächtniskirche blev bygget til ære for Kejser Wilhelm I og var oprindelig en stor kirke med seks tårne. Så det er ikke første gang, denne plads har været udsat for død og ødelæggelse. Første gang var det bombefly, og her i år 2016 en lastbil. Vi prøver nu her i Danmark at beskytte vores julemarkeder med beton klodser, som nok så vil minde os om de andres ulykke, men lige meget hvor mange beton klodser jeg skal hoppe over, skal ingen sindssyge mennesker få mig til at lade være med at gå på julemarked.

Hav trods alt en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.