Inspiration til Valentinsdag

Valentinsdag, som for mig er lig med kærligheds dag, er en rigtig god anledning til at råhygge. Man kan lave et hjerte af røde fyrfadslys eller røde rosenblade, deri kan man sætte noget som symboliserer en fælles god oplevelse, men hjertet er også pænt alene. I et glas ved hver kuvert kan man sætte en mørkerød rose.

Bordækning til Valentinsdag

Forret: Tigerrejer med persillerod remoulade

Opskriften er til to personer: Saften af en 1/4 citron, 1/2 persillerod, 2 spsk mayonnaise, 2 spsk. grovkornet sennep, 2 spsk. cremefraiche, tigerrejer, ruccola eller andet grønt til pynt.

Skær persilleroden i tynde skiver og der efter i stykker på størrelse med en tændstik og vend dem i citronsaften. Rør mayonnaise, sennep og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber. Dressingen kommes over persilleroden (man kan også bruge selleri).
Tigerrejerne pilles og lægges i lidt olie med lidt salt og lidt chili (man kan evt. bruge lidt chilisauce, stærk eller sød hvad man nu foretrækker), hvor de trækker lidt. Derefter steges de på en pande i den marinade, som de har ligget i, til de bliver røde på hver side, det tager kun et øjeblik.

Mad til Valentinsdag

Hovedret: Honningstegte andebryster med karamelliserede rødløg.

2 andebryster, 2 spsk. akaciehonning, 300g kartofler, 3 spsk. mælk, 1 dl. rødvin, 250 ml. kyllingefond og 3 kviste timian. Til løgene 1 stort rødløg, 25 g smør, 1 spsk. olivenolie,2 tsk. farin, 1 spsk. balsamico.

Løgene: Smelt smøret sammen med olien i en tykbundet pande, tilsæt løgene sukkeret og balsamicoen, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 40 min. til løgene er smeltende møre.

Andebrysterne: Lav nogle snit i andebrysterne og gnid dem med salt. Brun dem med skindsiden nedad i en varm tykbundet pande, der kan gå i ovnen, og lad fedtet smelte af i fem minutter over middel varme. Drys med det meste af timianen, vend brysterne og stil panden i ovnen. Efter 5 minutter dryppes honningen over, og de steger i ovnen i endnu 5 minutter for medium eller 10 minutter for gennemstegt. Kartoflerne koges i letsaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, mens mælken tilsættes. Krydder med salt og peber. Rødvinssovsen: Varm det overskydende fedt fra andebrysterne ved høj varme. Tilsæt rødvin og fonden og lad det koge ind til totredjedele. Krydr med salt og peber.

Mad til Valentinsdag

Velbekomme og rigtig god Valentinsdag her den 14. februar.

 

 

En tanke om “Valentinsdag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.