De fleste unge fejrer valentinsdag, måske var det også en god ide, hvis vi “gamle” også gjorde det for at puste lidt liv i romantikken. Måske synes du, at valentinsdag er noget amerikansk pjat, men oprindelsen til valentinsdag er af  ældre dato. Dagen er opkaldt efter den romerske præst Valentin, der levede på kejser Claudius II’s tid (213-270 e.Kr.). Myten lyder, at kejseren befalede, at romerske soldater ikke måtte forlove eller gifte sig. Denne ordre nægtede den godhjertede Valentin at adlyde og fortsatte med at vie de unge soldater. Men kejserens ord var lov, og Valentin blev arresteret og halshugget  den 14. februar. Efterfølgende helgenkårede den katolske kirke den gode præst under navnet Sankt Valentin, og i 496 e.Kr. indførte pave Gelasius den 14. februar som officiel helligdag.

Der er mange muligheder for en hyggelig aften, lav en god middag selv eller køb noget tapas i supermarkedets delikatesseafdeling. Spis et andet sted i huset/lejligheden fyld op med levende lys, hjerteballoner, et særligt kærlighedssymbol, blomster og sæt lækker musik på, der er mange muligheder. Jeg kan ikke mindes noget om valentinsdag, da jeg var ung, men dengang var jeg ret god til at lave romantiske middage og var utrolig opfindsom. Jeg må indrømme, at det er gået stødt ned af bakke med det.

En ide til jer få mænd der følger min blog, inviter jeres kone/kæreste ud at spise eller lav selv en hyggelig middag, en tur i biografen eller teatret, hun vil aldrig glemme dig for det.

Er du single? Der er rigtig mange singler i Danmark, i følge Danmarks statistik ved man ikke hvor mange, men måske er der lige så mange som par, hvem ved. Hører du til singlerne så er dagen også en anledning til at vise din bedste veninde/ven, at du  holder af hende/ham og sammen lave en festlig dag, lidt hygge, selvforkælelse eller bare en sjov oplevelse alt efter temperament og pengepung. Skab dine egne traditioner og forkæl dig selv på årets mest romantiske dag, for hvis ikke du skulle være god ved dig  selv, hvem skal så, du må være den nærmeste.

Dagen handler faktisk bare om det at give kærlighed lige som den gode Valentin, og vi risikerer ikke at blive halshugget for at gøre det. For mange år siden havde jeg købt en hjerte ballon til min mand, den sad mit barnebarn med på bagsædet i bilen, og så kom det fra hende: “Mormor man kan også købe en større ballon, den er til stor kærlighed, den lille er til lille kærlighed”. Godt tænkt af mormors solstråle.

Hav en dejlig valentinsdag på onsdag.

Mona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.